تحليل لثه در بارداري، علل و راه هاي درمان آن
تحليل لثه در بارداري، علل و راه هاي درمان آن
اين مقاله به شرح مشکلات دندانپزشکي در بارداري، عوامل خطر، علائم و نشانه ها، روش هاي پيشگيري و درمان و تاثير لثه بر سلامت جنين مي پردازد. خلاصه اي از مطالب اين مقاله به شرح زير است:
- مشکلات دندانپزشکي در بارداري: بارداري يک دوره حساس و تغييرات زيادي را در بدن زن ايجاد مي کند. اين تغييرات ممکن است باعث افزايش خطر بروز مشکلات دندانپزشکي مانند لثه، پوسيدگي دندان، ترشحات غيرطبيعي و عفونت هاي دهان و دندان شوند. برخي از عوامل خطر اين مشکلات عبارتند از: تغذيه نامناسب، کمبود ويتامين ها و مواد معدني، تغييرات هورموني، استفاده از داروها، عادات بد دهان و دندان و عوامل ژنتيکي.
- لثه در بارداري: لثه يک بيماري التهابي است که باعث قرمز شدن، تورم، خونريزي و حساس شدن لثه ها مي شود. لثه ممکن است در هر سن و جنس قابل روئت باشد، اما در بارداران شايع تر است. علت اصلي لثه عفونت باکتريايي است که با رسوب پلاک روي سطح دندان ها و لثه ها اتفاق مي افتد. پلاک چسبيدگي ناپاک است که از باقي مانده غذا، باکتري ها و آنزيم هاي دهان تشکيل شده است. پلاک ممکن است به سخت شده و به تارتر تبديل شود که فقط با دستگاه هاي خاص قابل برطرف شدن است. پلاک و تارتر باعث التهاب و فرو رفتگي لثه ها مي شوند که منجر به جابجايي دندان ها و افتادگي آن ها مي شود.
- علائم و نشانه هاي لثه: برخي از علائم و نشانه هاي لثه عبارتند از: قرمز شدن، تورم، خونريزي، حساسيت يا دردي لثه ها، باد آوردگي يا چروكيدي لثه ها، فرو رفتگي يا جابجايي لثه ها، جابجايي يا شل شدي دندان ها، بوي بدي دهان، تغيير چسبيدي يا جورچيني دستگاه دستگيري (پروتز) دستگيري.
- روش هاي پيشگيري و درمان لثه: براي پيشگيري و درمان لثه، بايد به مراقبت هاي دندانپزشکي و بهداشت دهان و دندان اهميت داد. برخي از روش هاي پيشگيري و درمان لثه عبارتند از: مسواک زدن دو بار در روز با خمير دندان حاوي فلورايد، نخ دندان کشيدن حداقل يک بار در روز، استفاده از دهانشويه ضد باکتري، مصرف غذاهاي سالم و متعادل، اجتناب از سيگار، الکل و قند، معاينه دوره اي و تميز کردن دندان ها توسط دندانپزشک، درمان سريع عفونت ها و بيماري هاي دهان و دندان، استفاده از داروهاي مناسب با مشورت دندانپزشک.
- تاثير لثه بر سلامت جنين: لثه ممکن است بر سلامت جنين تاثير منفي بگذارد. برخي از تاثيرات منفي لثه بر سلامت جنين عبارتند از: افزايش خطر زايمان زودرس، کم وزني نوزاد، عفونت هاي ناشي از باکتري هاي لثه که ممکن است به خون يا جفت رحم منتقل شوند، کاهش رشد جنين، کاهش سطح اکسيژن مادر و جنين.
END لثه چطور مانع زايمان ناموفق مي شود؟TAGS:START
لثه چطور مانع زايمان ناموفق مي شود؟
لثه يک بيماري التهابي است که باعث مي شود لثه ها قرمز، تورم، خونريزي و حساس شوند. اين بيماري ممکن است در بارداران شايع تر باشد و بر سلامت جنين تاثير منفي بگذارد. برخي از راه هايي که لثه مانع زايمان ناموفق مي شود عبارتند از:
- لثه ممکن است باعث افزايش خطر زايمان زودرس شود. زيرا باکتري هاي لثه ممکن است به خون يا جفت رحم منتقل شوند و باعث التهاب و افزايش فشار خون در رگ هاي جفت رحم شوند. اين فشار ممکن است باعث تحريک زود هنگام پلانتا و آغاز زايمان قبل از موعد شود.
- لثه ممکن است باعث کم وزني نوزاد شود. زيرا باکتري هاي لثه ممکن است به جريان خون مادر و جنين دسترسي پيدا کنند و باعث کاهش سطح اکسيژن و مواد غذايي مورد نياز جنين شوند. اين کاهش ممکن است باعث کاهش رشد و توسعه جنين و تولد نوزاد کم وزن باشد.
- لثه ممکن است باعث کاهش سطح پروژسترون در بدن مادر شود. پروژسترون يک هورمون است که نقش مهمي در حفظ بارداري دارد. اين هورمون باعث مي شود رحم آرام باشد و جلوگيري از انقباضات زود هنگام شود. باکتري هاي لثه ممکن است توليد مواد سمي کنند که باعث کاهش سطح پروژسترون شوند. اين کاهش ممکن است باعث افزايش خطر سقط جنين يا زايمان ناموفق شود.
براي پيشگيري و درمان لثه، بايد به بهداشت دهان و دندان اهميت داد و به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کرد. همچنين بايد از تغذيه سالم، استفاده از داروهاي مناسب، اجتناب از سيگار و الکل و قند، فعاليت بدني منظم و مصرف ويتامين ها و مواد معدني به اندازه کافي استفاده کرد.