چگونه از نگهداري ايمن گوشت اطمينان حاصل کنيم؟
چگونه از نگهداري ايمن گوشت اطمينان حاصل کنيم؟
هر عنصر ذخيرهسازي گوشت به اندازه مورد بعدي مهم است و دانستن بهترين روشها براي نگهداري محصولاتتان، چه تازه و چه منجمد، براي کسبوکار شما ضروري است.
اين راهنما به روشهاي مختلفي ميپردازد که ميتوانيد اطمينان حاصل کنيد که گوشت شما براي محصولات با کيفيت بالاتر ذخيره ميشود، مهم نيست که غذاخوري، صاحب رستوران، سوپرمارکت يا توزيعکننده باشيد.
دما مورد نياز براي انجماد سريع محصولات
بسته به اينکه آيا قصد داريد گوشت خود را سرد يا منجمد نگه داريد، به دماي مورد نياز محصول شما بستگي دارد. از نظر قانوني، دماي -18 درجه سانتيگراد براي همه محصولات منجمد مورد نياز است، اما اين حداکثر مطلق است، به اين معني که دماهاي پايين تر از اين امن ترين گزينه هستند.
براي کالاهاي سرد، دماي 4 درجه سانتيگراد و کمتر به عنوان “منطقه امن” براي نگهداري گوشت سرد در نظر گرفته مي شود، اما مانند انجماد، دماي سردتر ممکن است آرامش بيشتري را به همراه داشته باشد. علاوه بر تنظيم، دماهاي پايين تر مزاياي ديگري مانند زمان نگهداري طولاني را نيز ارائه مي دهد.
زمان نگهداري ايمن براي گوشت در سردخانه
اگر از انبار سرد براي انجماد استفاده کنيد، مي توانيد عمر گوشت تازه خود را به ميزان قابل توجهي افزايش دهيد. اين باعث ايجاد تعدادي مزيت مانند توانايي افزايش سهام و دامنه محصولاتي که مي فروشيد و همچنين افزايش سودآوري از طريق کاهش ضايعات مي شود.
زمانهاي ذخيرهسازي زير يک دستورالعمل تقريبي براي انواع گوشتهاي معمولي ارائه ميدهد، اما زمان ماندگاري گاهي اوقات ميتواند متفاوت باشد. شرايط نگهداري نامناسب و نوسانات دما مي تواند ماندگاري گوشت خام را کاهش دهد، بنابراين هميشه موجودي خود را به طور منظم بررسي کنيد و اگر چيزي درست به نظر نمي رسد به حواس خود اعتماد کنيد.
ميزان ماندگاري گوشت در دماي زير 18- درجه سانتي گراد
گوشت گاو - 12 ماه
گوشت چرخ کرده گاو - 6 ماه
بره - 12 ماه
گوشت خوک - 8 ماه
گوشت گوساله - 10 ماه
سوسيس - 6 ماه
هنگام نگهداري گوشت در دماي 4 درجه سانتيگراد و کمتر، ماندگاري به ميزان قابل توجهي کاهش مي يابد و در صورت استفاده از سردخانه در رستوران ها يا در رويدادهاي پذيرايي بايد اين را در نظر گرفت.
گوشت هاي معمولي مانند گوشت گاو، گوشت خوک، بره و سوسيس معمولاً بين 3 تا 5 روز در اين دماها دوام مي آورند. گوشت چرخ کرده، کله پاچه و طيور عموماً مدت زمان ماندگاري کمي کمتري دارند و حداکثر 3 روز است.
باز هم، استفاده از بينايي و بويايي شما اغلب بهترين نشانه اي است که نشان مي دهد آيا يک محصول براي مصرف بي خطر است يا خير، اما گاهي اوقات فساد آن به راحتي قابل تشخيص نيست. هميشه به تاريخ هاي تاييد شده فروش پايبند باشيد و اگر نمي توانيد مطمئن باشيد که يک محصول براي مصرف بي خطر است، آن را سرو نکنيد يا آن را نفروشيد.
بهترين روش ها براي بسته بندي محصولات فريز شده
بستهبندي و تکنيکهاي خوب بستهبندي به حفظ و محافظت از کالاهايي که ذخيره ميکنيد کمک زيادي ميکند و يک نياز مهم براي نگهداري ايمن گوشت در سرد است. همه گوشت ها بايد به صورت جداگانه در بسته بندي هاي محکم و بدون سوراخ يا پارگي بسته بندي شوند.
بررسي عيوب بسته بندي قبل از انتقال به سردخانه مهم است، زيرا نشت مي تواند منجر به آلودگي متقابل و فساد گوشت شود که هر دو منجر به ضايعات و از دست دادن سود مي شود.
يکي ديگر از روشهاي مؤثر براي بسته بندي ، قانون «اول در اولين خروج» براي محصولات جديد است. اين روش امروزه براي اکثر مشاغلي که در صنايع غذايي کار ميکنند رايج است و اگر کسبوکار شما قبلاً از اين امر پيروي نکرده است، بايد در اسرع وقت اجرا شود.
اگر در حال حاضر رويه مشابهي داريد، اطمينان حاصل کنيد که براي به حداقل رساندن ضايعات و بهبود ايمني در واحدهاي سردخانه شما به درستي اجرا شده است.
روش نگهداري گوشت و مرغ در سردخانه يا اتاق سرد
نگهداري ايمن گوشت با نگهداري و آماده سازي ايمن شروع مي شود. به همين دليل است که اگر گوشت را در دماي اتاق رها کردهايد، هرگز فريز يا سرد نکنيد. طولي نمي کشد که گوشت به دماي بالقوه مضر مي رسد که در آن باکتري ها مي توانند رشد کنند و گوشت را به طور بالقوه براي مصرف ناامن مي کند.
در صورت انتقال محصول از يک واحد سرد به واحد ديگر، قرار گرفتن در معرض دماي محيط بايد هميشه به حداقل برسد. بررسي مداوم و بهبود فرآيندهاي عملياتي تقريباً مطمئناً کيفيت گوشت در سردخانه را بهبود مي بخشد.
مگر اينکه قصد استفاده از گوشت را داشته باشيد، هرگز نبايد آن را براي مدت طولاني از انبار سرد خارج کنيد.
سرويس هاي دوره اي و نگهداري از سردخانه و قطعات آن
نگهداري در يخچال و فريزر يکي ديگر از نيازهاي فوق العاده مهم براي نگهداري ايمن گوشت در سرد است. واحدهاي با کيفيت بالا براي دوام ساخته شدهاند و به ندرت با مشکل مواجه ميشوند، اما اگر روشهاي نگهداري و بازنگري صحيح انجام نشود، ممکن است کارايي واحد سردخانه خود را به خطر بيندازيد.
چند نکته براي نگهداري سردخانه:
به طور مرتب نوسانات دما را بررسي کنيد. اگر چيزي درست به نظر نمي رسد، فوراً با يک مهندس تماس بگيريد و مشکلات احتمالي را قبل از اينکه منجر به آلودگي مواد غذايي يا هدر رفتن مواد غذايي شود، حل کنيد.
سردخانه خود را در محلي قرار ندهيد که احتمال دارد فن ها به هيچ وجه مسدود شوند. اين مي تواند باعث داغ شدن بيش از حد فن، آسيب رساندن به دستگاه و گرم شدن دماي داخلي شود.
اطمينان حاصل کنيد که تميز کردن عميق معمولي بخشي از نگهداري سردخانه شما است
روال عادي براي کاهش خطر آلودگي متقابل و تجمع باکتري. واحدهاي ذخيره سازي سرد گوشت شما را در دماي ايمن و ثابت نگه مي دارند، اما اين به شما بستگي دارد که استانداردهاي ايمني و بهداشتي را رعايت کنيد