دوربين مداربسته ضد نور
دوربين مداربسته ضد نور
اختلاف سطح نور در محيط هاي مختلف، تاثر نامطلوبي در کيفيت تصوير دوربين مداربسته دارد. دوربين هاي مداربسته ضد نور، داراي مکانيزمي هستند که موجب جبران اختلاف و کمبود نور محيط مي شود. دوربين هاي مداربسته با استفاده از اين مکانيزم ها قادر به ثبت تصاوير با کيفيت در شرايط نامناسب نوري هستند. از جمله موثرترين مکانيزم هاي موجود مي توان به مکانيزم WDR اشاره کرد. در ادامه به شرح انواع مکانيزم هاي دوربين هاي مداربسته و کاربرد آن ها مي پردازيم.
تکنولوژي هاي به کار رفته در دوربين ضد نور
تکنولوژي هاي مختلفي در دوربين هاي ضد نور به کار رفته است. اين تکنولوژي ها ، با توزيع نور به صورت مناسب در محيط باعث ايجاد تصاويري مطلوب و مناسب مي شوند. انواع تکنولوژي هاي دوربين هاي مداربسته ي ضد نور عبارتند از: WDR ,HLC ,BLC و DWDR که در ادامه به توضيح همه ي آن ها مي پردازيم.
قابليتهاي دوربين مداربسته ضد نور
درپاسخ به سوال دوربين مداربسته ضد نور چيست بايد گفت اصطلاحي براي دوربين هايي است که داراي سيستم جبران سازي اختلاف نور هستند. بوسيله اين قابليت دوربين مي تواند در شرايط نوري نامناسب تصاوير را بدون افت کيفيت ثبت شوند. اين قابليت ها عبارتند از قابليت هاي WDR, DWDR, HLC و BLC. در ادامه در مورد اين قابليت ها به طور کامل توضيح خواهيم داد.
تکنولوژي WDR در دوربين مداربسته ضد نور چيست؟
WDR مخفف Wide Dynamic Range است. اين تکنولوژي براي منابع نور وسيع کاربرد دارد. از اين فناوري در دوربين مداربسته، براي جبران مشکلات ناشي از قرار گرفتن در معرض نور استفاده مي شود. در فناوري WDR از دو پردازنده استفاده مي شود. پردازنده ي اول تصوير روشن و پردازنده ي دوم تصوير قسمت هاي تيره را برداشت مي کند. از ترکيب اين دو تصوير، يک تصوير با کيفيت مناسب به دست مي آيد. با استفاده از اين تکنولوژي، بين روشنايي و تاريکي، تعادل به وجود مي آيد. WDR باعث بهبود کيفيت تصوير شده و نتيجه ي يکنواخت تري را تحويل مي دهد.
بيشتر بخوانيد: آداپتور صنعتي 12 ولت ردياب خودرو
مشکلات مکانيزم WDR
با استفاده از مکانيزم WDR تا حد زيادي مشکل اختلاف سطح نور را مي توان حل کرد اما اين مکانيزم عيب هايي نيز دارد. به طور مثال ممکن است نويز موجود در قسمت هاي مختلف تصوير، متفاوت باشد. در قسمت هاي تيره تر تصوير معمولا نويز بيشتر است. سطح روشنايي قسمت هايي که بين دو سطح با روشنايي مختلف قرار دارند ممکن است متفاوت باشد. علاوه بر مشکلات گفته شده، گاهي اوقات ممکن است زنده بودن رنگ ها به شدت کاهش يابد.
قابليت BLC در دوربين ضد نور
تکنولوژي BLC برگرفته از عبارت Back Light Compensation است. اين عبارت به معناي جبران کننده نور پس زمينه است. زماني که نور از پشت يک جسم تابيده مي شود باعث مي شود که جسم تاريک ديده شود و در اين حالت جزئيات جسم يا سوژه از بين مي رود. قابليت BLC تاثير نور پيش زمينه اي که از پشت جسم در حال تابيدن است را کم مي کند و باعث تصحيح نوري در اين حالت مي شود.
موارد استفاده از تکنولوژي BLC
اين تکنولوژي بايد در مکان هاي درست و مناسب به کار گرفته شود. استفاده از اين فناوري در مکان هاي نادرست کمکي به کيفيت تصوير شما نمي کند و حتي مي تواند بيش از پيش آن را خراب کند. معمولا توصيه مي شود تا تکنولوژي BLC را در مواقعي به کار ببريد که فقط يک بخش از تصوير براي شما مهم است، يعني زماني که آن قسمت از تصوير که داراي روشنايي زيادي است براي شما اهميت خاصي نداشته باشد. از جمله موارد استفاده از آن عبارتند از:
- از اين تکنولوژي در محيط هاي داخلي مثل يک اتاق تاريک استفاده مي شود.
- پارکينگ ها و پمپ بنزين ها از ديگر موارد استفاده از تکنولوژي BLC هستند.
- تکنولوژي BLC، در دوربين هاي پلاک خوان نيز استفاده مي شود.
قابليت HLC در دوربين هاي ضد نور
HLC مخفف High Light Compensation است. اين قابليت وظيفه جبران نور نقطه اي را دارد. معمولا از اين تکنولوژي براي جبران نور اضافي که منشا آن يک منبع نور مصنوعي مانند لامپ يا چراغ قوه است استفاده مي شود. تکنولوژي HLC پوشش خوبي روي نقاط بسيار روشن دارد. از جمله کاربردهاي بسيار مهم HLC مي توان به کاربرد آن در دوربين هاي پلاک خوان اشاره کرد. زماني که نور چراغ هاي يک خودرو مانع از ديدن شماره ي پلاک آن مي شود، فناوري HLC اين امکان را به دوربين مي دهد که به وضوح پلاک خودرو را مشاهده و ثبت نمايد.
بيشتر بخوانيد: سوييچ اچ ار يو اي ، داهوا
قابليت WDR
کلمه WDR مخفف عبارت Wide Dynamic Range است و دامنه ديناميکي بالا معني مي دهد. اين قابليت مهمترين راه براي دوربين ضد نور مي باشد. دوربين هايي که اين قابليت را دارند بازه ديناميکي بالايي نسبت به دوربين هاي معمولي دارند.
زيرا در دوربين هاي معمولي زماني که در مقابل منبع نور زياد قرار دارند، ديافراگم آنها بسته مي شود که در نتيجه قسمت هايي که نور کمي دارند در تصوير تاريک ديده مي شوند.
در مکانيزم WDR يک دوربين داراي دو چيپ CCD با سرعت هاي بالا و پايين هستند. ابتدا چيپ CCD با سرعت پايين و به مدت زمان نوردهي زياد تصوير محيط را پيمايش مي کند. بعد از آن CCD با سرعت زياد به مدت زمان نوردهي کم نيز همين کار را انجام مي دهد.
چگونه متوجه شويم دوربين مجهز به HLC است؟
براي اينکه بفهميد دوربين شما مجهز به قابليت HLC است يا خير اقداماتي که گفته مي شود را انجام دهيد. در فاصله 5-4 متري دوربين مداربسته، يک چراغ قوه پر نور قرار دهيد. اگر با قرار دادن چراغ قوه مقابل دوربين، تصوير شما تغيير کرد و واضح تر و با کيفيت تر شد، نشان دهنده وجود HLC در دوربين است. در صورتي که مشاهده کرديد تمام تصوير شما نوراني شده و چيزي مشخص نيست، نتيجه مي گيريم دوربين مداربسته مورد نظر فاقد قابليت HLC است.
تکنولوژي DWDR در دوربين مداربسته ضد نور
DWDR مخفف عبارت Digital Wide Dynamic Range بوده و معني آن محدوده گستره ديناميکي به صورت ديجيتال در دوربين مداربسته است. DWDR در حقيقت شکل ديجيتال از مکانيزم WDR است. مکانيزم هاي WDR و DWDR، عملکرد مشابهي دارند اما کيفيت تصاوير در آن ها متفاوت است. در اين مکانيزم به جاي استفاده از دو سنسور CCD، يک سيستم نرم افزاري ديجيتال همان عملکرد را شبيه سازي مي کند. به اين ترتيب با حذف نور هاي مزاحم، تصويري با کيفيت را ارائه مي دهد.
تفاوت HLC ،WDR و BLC در چيست؟
HLC ،BLC و WDR همگي باعث مي شوند که دوربين مداربسته تصاوير با کيفيت تري را در شرايط نوري مختلف ثبت کند. اين سه تکنولوژي قابليت هاي مشابهي دارند. HLC نقاطي را که نور زيادي دارند را تشخيص داده و سپس نور را کاهش مي دهد. در تکنولوژي BLC، نقاط پر نور تصوير به طور کامل محو مي شود. به عبارتي BLC در يک سطح پس زمينه براي جبران نور زياد استفاده مي شود. به طور کلي دوربين هاي مداربسته مجهز به BLC و HLC، نور هاي اضافي در محيط را فيلتر کرده و تصاويري با کيفيت بالا ثبت مي کنند. مکانيزم WDR سخت افزاري است در حالي که مکانيزم هاي BLC و HLC نرم افزاري هستند. در نتيجه تصاوير دوربين هاي مداربسته اي که مجهز به قابل WDR هستند با کيفيت تر و واضح تر است.